Životní pojištění pro ženy – Srovnání Nejlevnější – Allianz Investiční

Životní pojištění pro ženy

Pojišťovny nově nabízejí produkty pouze pro ženy. A podmínky šijí přímo na míru této skupině – pamatují na těhotenství, samotný porod nebo nemoci prsu. V neposlední řadě pamatují i na novorozeňata (Downův syndrom aj.). Životní pojištění z této kategorie si může uzavřít každá žena bez rozdílu vdaná/svobodná, zaměstnaná/v domácnosti…zkrátka životní pojištění pro každou ženu.

Měsíční náklady na životní pojistku

Představme si manžele ve věku 45 let (tedy pod hranicí 65 let), kteří uzavřeli životní pojištění na 1 000 000 Kč pro případ úrazu nebo nemoci a 400 000 Kč pro případ trvalých následků.

Pojišťovna Žena Muž
Axa 805 Kč 1 003 Kč
Česká Spořitelna 1 503 Kč 2 020 Kč
ČSOB 2 153 Kč 2 260 Kč
Wüstenrot 2 190 Kč 2 524 Kč
ING 2 147 Kč 2 503 Kč
Uniqa 2 373 Kč 2 483 Kč

Jedná se o reprezentativní příklady. Konkrétní podmínky se mohou lišit.

Investiční životní pojištění pro ženy

V případě investičního životního pojištění se pojištěnci určitá část z pojistné splátky ukládá na spořící účet. Vždy se jedná jen o menší část, zpravidla do 20%. Paní Jana uvádí: “Měla jsem sjednánu investiční životní pojistku Allianz, kde jsem měsíčně platila 1 180 Kč. A spořící částka byla 214 Kč měsíčně. V případě, že jsem se ocitla na nemocenské, tak mi Allianz od 20. dne platila 200 Kč na den. A za pobyt v nemocnici (i v těhotenství) 400 Kč na den.“.

Allianz životní pojištění PRO ženy

Pojištění PRO ženy myslí na všechna vážná onemocnění, operace, komplikace v průběhu těhotenství a i porodu. V neposlední řadě myslí i na novorozeňata a jejich možná onemocnění (například Downův syndrom a další vážná postižení). Pojištění je nabízeno ženám ve věku 16 – 60 let a je možno si jej sjednat každé pobočce Allianz.

vážná nemoc – rakovina in situ, zlomeniny, artritida apod.
vážné operace – vulvektomie, rekonstrukce prsu , operace obličeje apod.
těhotenské komplikace – mimoděložní těhotenství, embolie apod.
porodních komplikace – chirurgické odstranění dělohy apod.
postižení novorozence – Downův syndrom, zúžení jícnu apod.
úmrtí rodičky – během porodu nebo následkem

Díky širokému záběru je životní pojištění vhodné pro mladé dívky, ženy v těhotenství a i maminky vychovávající děti. U mladých dívek pomáhá kompenzovat výdaje v případě nemocí a operací. Těhotné ženy ocení pojistné plnění v případě hospitalizace, těhotenských a porodních komplikací. Pro maminky s dětmi je nejdůležitější pomoc v případě nemoci a vážné operace.

Máte zájem i o pojištění v případě úrazu s trvalými následky a invalidity? Zvolte si produkt Rytmus, jenž pojištění “PRO ženy” v sobě zahrnuje jako bonus. Zároveň můžete získat až 60 Kč měsíčně do vaší investiční části.

For You – Pojištění jen pro ženy

NN Životní pojišťovna nabízí speciální pojistku, která kryje čistě dámská onemocnění. V případě diagnózy rakoviny prsu nebo pohlavních orgánů vám bude jednorázově vyplaceno až 750 000 Kč. V případě smrti (jakákoliv příčina) až 100 000 Kč. For You rovněž nabízí služby prevence onemocnění a v případě diagnózy i další asistenční pomoc až do výše 20 000 Kč (dovoz léků, úklid domácnosti, postarání se o domácího mazlíčka…). Pojištění For You pro ženy lze sjednat i online přes internet. Měsíční platba se pohybuje řádově mezi 250 Kč až 300 Kč.

Reprezentativní příklad životního pojištění pro ženu

Představme si 28 letou dívku, která má práci na HPP. Současně má ale i přítele, se kterým plánuje v blízké době založit rodinu. Co ji životní pojištění pro ženy může nabídnout? A kolik ji bude měsíčně stát?

jeden den na nemocenské – 200 Kč
pracovní neschopnost – 250 Kč
denní odškodnění po úrazu – 200 Kč
jeden den v nemocnici (např. těhotenství) – 400 Kč
jeden den v nemocnici (např. úraz) – 1000 Kč
trvalé následky po úrazu – 400 000 Kč – 2 miliony
smrtelný úraz – 500 000 Kč

Měsíční platba: 682 Kč

Máte-li zájem o sjednání pojištění, navštivte internetové stránky dané pojišťovny. Některé produkty lze sjednat online, u jiných si můžete najít nejbližší pobočku a získat více informací při její návštěvě.

  1. Iveta K. says:

    Konkrétně pojistka od Allianz (PRO ženy) je velmi dobrá v těhotenství a během porodu. V tomto období kryje všechny možné scénáře, na které jiné pojistky nepamatují. Je-li žena těhotná = na 100% se vyplatí. Pokud ale žena není těhotná, tak je na trhu mnohem více výhodnější pojistek pro toto období, které kryjí i úrazy a trvalé následky. Takže bych ji přejmenovala z “PRO ženy” na “pro těhotné ženy”. Jinak fajn článek.

  2. Kačka Faltýnková says:

    Obecně toho moc o pojištění nevím, ale co jsem se bavila s kamarádkou (pojišťovací agentkou), tak mi říkala, že nejširší krytí má v tomto právě Allianz. Jako alternativu mi doporučovala případne Generali. Nejlepší bude, když si domluvíte konzultaci s nějakým nezávislým pojišťovacím agentem. V podmínkách je vždy tolik kliček a možností, které si zvolit, že o nich ani člověk neví. Zkušený agent vám ve výsledku ušetří více peněz, než kolik půjde na jeho provizi.

  3. Dana H. says:

    Doporučujete to i když ještě nejsem těhotná a o mimi se zatím jen pokoušíme?

  4. Anonymní says:

    Je tady někdo, kdo by mi tu smlouvu mohl udělat? Byla jsem na pobočce, ale moji žádost zamítli, protože jsem nemocná. Kačko, mohla by jsi mi dát kontakt na tu tvoji kamarádku? Děkuji za odpověď.

  5. Wendy says:

    Děkuji za perfektní článek. Přesně tyto informace o životním pojištění pro ženy jsem hledala.

  6. Petr Janovský says:

    S pojišťováky je to někdy těžké. Naslibují vám hory doly a nakonec vám domluví takové pojištění, na kterém budou mít nejvíc peněz pro sebe. To pak člověku nezbývá nic jiné, než si na internetu vše zjistit sám a oběhat si pobočky osobně. A samotné pojišťovny vám taky moc nepomáhají, protože jejich podmínky jsou nesrozumitelné a když si přečtete nápisy ve výloze, tak uvnitř zjistíte úplně něco jiné.

  7. Pavla E. says:

    Záleží jak který agent. Naprostá většina poradenských služeb neplatí své agenty dle typu uzavřené smlouvy a jejich cílem je skutečně pomoci jejich klientu. Bohužel se tady pohybuje veliké množství lidí, kteří jsou zapojeni do MLM a různých pyramidových podnikání. Ti se opravdu nesnaží poradit a ani tomu nerozumí. Jejich cílem je opravdu jen co nejrychlejší podpis na smlouvě. Na MLM a pyramidové pojištění si dávejte pozor. Pokud se tomu vyhnete, tak na 99% dostanete profesionální pomoc.