Proč si koupit nábytek z masivu – Proč je masiv lepší, výhody

Nábytek z masivu

Zařizujete nový byt, dům či chalupu? Chcete vytvořit originální a přitom útulné prostory? Uvažujete o nábytku z masivu? Masivní dřevo je stálicí na trhu s nábytkem. A není divu. Vždyť je to stoprocentní přírodní produkt a nejpřirozenější dekorační předmět pro obytné prostory. Ve Vašem interiéru vytvoří stylovou a příjemnou atmosféru. Dřevo je ideální pro všechny milovníky venkovského rustikálního stylu. Nábytek z masivu má mnoho výhod a při správné péči vydrží desítky let. Máme pro Vás pár rad a tipů, proč vybrat nábytek z masivu a jak se o něj starat.

Ryzí příroda pro útulný domov

Masivní dřevo je velmi hodnotný konstrukční materiál pro výrobu nábytku. Jsou to dřevěné desky, které se získávají řezáním kmene stromů. Truhláři nejčastěji užívají prkna a slepené řezivo. Dřevo nabízí různé odstíny a kvalitní povrchy. Nábytek z masivu naleznete v širokém sortimentu.

A jaká je hlavní přednost nábytku z masivu

Především kvalita, která je v symbióze s přírodou. Nábytek z masivu nevyvolává nežádoucí zdravotní potíže, narozdíl od levných náhražek dřeva, jako jsou například lamino a dřevotříska. Laciné náhražky často uvolňují nežádoucí karcinogeny a mutageny. Oproti tomu nábytek z masivu disponuje kvalitou ověřenou již po staletí. Nezávadnost je zvýšena použitím ekologických laků a včelích vosků pro povrchovou úpravu. Nábytek z masivu je vhodný též pro alergiky i děti a všude tam, kde je zvýšená nutnost nezávadnosti interiérů.

Chalupa jako z pohádky

Výhody nábytku z masivu jsou však širší. Kvalitní povrchová úprava zajistí ochranu nábytku. Povrch nábytku nabízí možnost oprav a retuší dle libosti. Můžete si vybrat z rozmanitých povrchových odstínů. Výrobky lze několikrát demontovat a opět smontovat bez ztráty pevnosti. Nábytek neztrácí stabilitu spoje, čímž zabraňuje nepříjemným vrzavým zvukům. Tato vlastnost je důležitá zejména u těžších postelí, skříní a komod. Nelze opomenout ani libou vůni nábytku.

Dřevo umocní každý obytný prostor

Dřevo provoní celý interiér. Na dotek je dřevo velmi příjemné a vytváří pocit bezpečí a sounáležitosti s přírodou. Nábytek z masivu velmi dobře vynikne v chatách a chalupách. Vytvoří stylový interiér s mimořádným kouzlem. Dřevěný nábytek dodá interiérům na útulnosti a hřejivosti.

Nábytek z masivu přivede pohodu do Vašeho obýváku

Dřevo pozitivně působí na lidskou psychiku. Do chalupy a chaty jsou vhodné především masivní rohové lavice. Do rustikálních ložnic patří stylové noční stolky a do dřevěných světnic masivní stoly a židle. Pohodu dřevěného interiéru s krbem oceníte zejména v zimních měsících.

Zraje jako víno

Dřevo se vyznačuje svou dlouhověkostí. Čím starší, tím lepší. Výrobky ze dřeva totiž postupem času pracují a získávají krásné přírodní odstíny. Dobarvují se působením UV paprsků. Borovice získává barvu v červených odstínech a smrk dochází až k šedivým tónům.

Sofistikovaná patina s puncem elegance

Časem se na nábytku vytvoří elegantní patinová barva, která dodá glanc každému interiéru. Nevýhodou nábytku může být vyšší pořizovací cena, která je však vykompenzována dlouhou životností. Při výrobě se důsledně dbá na kvalitu materiálů a preciznost řemeslného zpracování. Nábytek z masivu bude okrasou interiéru po desítky let, to se ovšem nedá říct o nábytku z lepených dřevotřísek. Nejžádanější nábytek z masivu pochází ze smrku a borovice.

Komentáře byly uzavřeny.