Nejnavštěvovanější stránky na světě – Google, Facebook, Baidu, Yandex, Yahoo

Nejnavštěvovanější internetové stránky na světě dle zemí

Každý víme, jaké stránky navštěvujeme nejraději a každý den. Ale jaké jsou nejpopulárnější stránky v celé České republice? Na Slovensku, Americe, Austrálii, Indii nebo například v Kambodži?

Podívejte se na mapu celého světa a zjistíte jediné – celý svět má rozděleno 6 stránek. Přičemž největší podíl a největšími soupeři jsou Google.com a Facebook.com. Ostatní na chvostu sbírají již jen drobky. Patří mezi ně Mail.ru, Yandex.ru, Baidu.com a Yahoo.com.

Infografika - nejvíce navštěvované stránky na zemi

Jednoznačně: Facebook je pro chudé!

Facebook boduje v lidnatých zemích – ovšem v těch nejchudších.Posuďte sami: Egypt, Libye, Nigérie, Mauritánie, Filipíny, Mongolsko – ano, všude zde je Facebook.com jedničkou. A nikde jinde. Není mu tedy co závidět.

Google si to umí zařídit

Kdyby jste mohli prodávat reklamu lidem z kterékoliv země, jak by jste volili? Zřejmě ty nejvyspělejší části světa. Tedy USA, Evropu, Austrálii – a přesně toto si pro sebe utrhl Google.com. Kromě toho si drží prvenství i v rychle se rozvíjejících zemích s velikým potenciálem. Například Indie či Brazílie.

Baidu.com, Mail.ru, Yinex.com – Lokální

Baidu.com – lokální čínský vyhledávač. Pokud si jej otevřete, tak zjistíte, že vypadá a funguje stejně jako Google.com. Několikrát byl kritizován za to, že jej přímo kopíruje. Čínský uživatel tedy nejčastěji volí “čínský Google” jen pro to, že je vyroben na míru čínskému prostředí. Mimochodem – stejně jako Google.com se momentálně zabývají vývojem automobilu, který umí sám řídit. Což je další voda mlýn těm, kteří Baidu.com obviňují z kopírování.

Mail.ru – je jednička v Kazachstánu. Nabízí obdobné služby jako náš český Seznam.cz – tedy vyhledávání, zprávy a e-mail. Jedná se o zvyk z minulosti a lze předpokládat, že by v budoucnu mohl na tomto trhu začít vítězit spíše Google.com.

Yandex.com – drží prvenství v Rusku. Jak je již povinností jedničky, tak nabízí vyhledávání a email. Oproti Baidu.com nekopíruje Google.com, ale jde si vlastní cestou. Což běžný uživatel nevidí, jedná se spíše o procesy a algoritmy fungování. Například nepřímá konvenční přístup k SEO jako takovému.

Yahoo.com – pro smích všem

Nelze mu odepřít, že získal mimořádně atraktivní trh v Japonsku, který mu jistě závidí i Google.com. Jenže dalším místem, kde je hlavním hráčem na trhu, je Kamerun. A tím to končí. Nikde jinde si Yahoo.com ani neškrtne.

Česká republika? Nejsou data

Dle mapy nejnavštěvovanějších stránek světa to vypadá, že pro celou Evropu se podařilo získat data (a vyhrál Google.com). Jen pro tu naši republiku neexistují žádné údaje. Není ovšem třeba dodávat, že my naši jedničku známe – je to neporazitelný Seznam.cz.

Google.com sice již několik let prohlašuje, že Seznam.cz má na dosah a chystá se jej převálcovat. Ale roky ubíhají a Češi si stále stojí za svojí historickou jedničkou. Kdo ví jak to bude v budoucnosti? Celý svět si rozdělí Google.com + Facebook.com. A jen my budeme stále chodit vyhledávat informace na náš ryze český portál Seznam.cz. Prozatím tomu vše nasvědčuje.

Komentáře byly uzavřeny.