Celebrity opouštějí sociální sítě (Facebook a Twitter)

Slavné celebrity

Prvního dne tohoto měsíce proběhl mezinárodní den za boj proti AIDS. Zároveň to byl den, kdy největší zahraniční celebrity přestaly používat sociální sítě jako je Twitter a Facebook. Ovšem na podporu dobré věci.

Boj proti AIDS

Mezi nejznámější účastníky této akce patří zpěvačka Lady Gaga, Justin Timberlake, Usher a mnozí další. Návrat zpět k internetovému životu podmiňují přispěním jejich fanoušků na charitu “Keep a Child Alive”. Ta se zaměřuje na pomoc africkým dětem, boj proti AIDS a zaštiťuje ji americká zpěvačka Alicia Keys. Budou-li fanoušci chtít, aby se slavné celebrity vrátili na Facebook a Twitter, tak musejí nejdříve přispět stanovenou částku. Nutno dodat, že v tom fanoušky nenechávají sami.

Každá zúčastněná celebrita již na začátku poslala na charitativní účet peníze. Nyní vyzýváme i naše fanoušky, aby se k nám připojili.” dodává k akci Lady Gaga.

Svůj návrat plánují jakmile charita získá alespoň 1 milion dolarů (21 milionů Kč). Vzhledem k aktuálnímu stavu účtu (7 milionů za 3 dny) by to neměl být problém a L. Kravitz s ostatními by již zase brzy měli plnit stránky sociálních sítí svými aktualitami.

Šokujme, probuďme lidi

Je důležité lidi šokovat až do bodu probuzení. Není to o tom, že by to lidi nezajímalo nebo nebyli ochotni něco dělat. Je to pouze o tom, že o tom nikdy takovým způsobem nepřemýšleli a je nutné vzbudit jejich pozornost.” říká k akci Alicia Keys.

Koho se akce dotkne

Kompletní seznam celebrit se nachází na oficiálních stránkách akce. Vyberme jen namátkou pět (u každé osoby je uvedený počet fanoušku na každé ze sociálních sítí).

  • Lady Gaga – 7,2 milionu na Twitteru, 24 milionu na Facebooku
  • J. Timberlake – 3,5 milionu na Twitteru, 5,7 milionu na Facebooku
  • Usher – 1 milion na Twitteru, 10 milionu na Facebooku
  • Alicia Keys – 2,6 milionu na Twitteru, 8 milionu na Facebooku
  • L. Kravitz – 2 milionu na Twitteru, 1,7 milionu na Facebooku

Jak celá akce dopadne ukáže jen čas. Prozatím jsou všechny profily skutečně neaktualizované.

Komentáře byly uzavřeny.