Recenze půjčky od Monety (Expres Moneta Money Bank) 20 000 Kč – 300 000 Kč – 800 000 Kč

Recenze půjčky Moneta

Moneta Money Bank je staro-nová banka, která navazuje na historii značky GE Money Bank. Kromě nového loga, nového názvu a nových barev Moneta přichází i s novými produkty. Podívejme se konkrétně na její Expres půjčku – co nabízí a za jakých podmínek ji lze získat.

Základní informace o Moneta Exprex půjčce

Expres půjčka lze sjednat ve dvou verzích – plně online a na pobočce. Pokud budete žádat o peníze přes internet, tak můžete dosáhnout až na maximální hranici 300 000 Kč. Pokud si vše před-sjednáte na internetu a následně se dostavíte na pobočku, tak můžete získat až 800 000 Kč. Minimální výší je 20 000 Kč. Splatnost je nastavena na 24 až 120 měsíců.

Podívejte se: Oficiální stránky Moneta expres půjčky (oficiální informace + předběžná žádost).

Pokud se podíváme na konkurenci, tak například u mBank nalezneme mPůjčku ve výši až do 600 000 Kč na 12 až 84 měsíců. Moneta Expres tedy nabízí vyšší sumu a rozložení do delšího časového období.

Podmínky – co musí žadatel splnit

Žadatel nemusí být zaměstnanec. Ovšem vyžaduje se potvrzení o příjmu, které lze doložit například i daňovým přiznáním (pro podnikatele) nebo důchodovým výměrem (pro důchodce). Jako u každé bankovní nabídky, tak i zde je nahlíženo do bankovního registru a žadatel zde nesmí mít zápis.

Každý žadatel má možnost zvolit si délku splácení – od toho se tedy odvíjí i výše měsíční splátky. Díky tomuto parametru si můžete podmínky nastavit tak, jak vyhovují vám – zvolit si výši expres půjčky, zvolit si délku splácení a tím si tedy i přímo stanovit měsíční splátky (delší doba splácení ovšem může ovlivnit úrokovou sazbu). Rovněž není nutná zástava.

V neposlední řadě jsou zde i standardní podmínky jako je věk nad 18 let, mít platný občanský průkaz (či cestovní pas nebo řidičský průkaz). Není nutné mít bankovní účet u Monety – je možno i vyplacení hotovosti. Je nutné být občanem ČR.

Přehledný souhrn podmínek Expres půjčky

částka o kterou lze žádat 20.000 Kč – 800.000 Kč (online pouze do 300.000 Kč)
doba splatnosti 24 – 120 měsíců (klient si může zvolit)
způsob předání peněz převodem na BÚ, vyplacení v hotovosti
musí být zaměstnanec nemusí
minimální příjem od 5.000 Kč měsíčně
potvrzení o příjmu musí, daňová přiznání, důchodový výměr aj.
kontroluje registr ano, nesmí být záznam v registru
nutná registrace není, vše online bez registrace
potřebné dokumenty občanský průkaz nebo řidičský průkaz nebo pas
úroková sazba 5,9 % p.a.
ručitel / ručení není vyžadováno
účel bezúčelová na cokoliv
délka vyřízení online do 45 minut nebo na pobočce
lze komplet vyřídit online ano, ale pouze do 300 000 Kč
předčasné splacení zdarma ne, viz podmínky na oficiálních stránkách
poplatek za poskytnutí ne, neplatí se nic předem ani následně
výhody volitelná doba splácení
občanství ČR
věková hranice/rozsah 18
bankovní účet ne
kde žádat o peníze žádejte na této podstránce (oficiální stránky)

Zhodnocení recenze Monety – Výhody/Nevýhody

Pokud si porovnáte podmínky této expres nabídky s ostatními produkty na trhu, tak dojdete k následujícím závěrům:

  • Moneta vám umožní získat až 300 000 Kč do 45 minut přes internet. Bez toho, aby jste museli opustit židli, na které právě sedíte. Bezkonkurenční nabídka.
  • Expres půjčka vám nabízí až 800 000 Kč (na pobočce) bez toho, aby bylo nutné ručit nemovitostí. Za takovou částku se již dá v některých městech pořídit byt, ale v této nabídce i tak stále není požadováno ručení.
  • Je možné si zvolit délku splácení. Čímž i přímo ovlivňujete, kolik budete měsíčně splácet. Moneta vám tak nechává volné ruce v tom, jak si tento produkt nastavíte.
  • Žádné poplatky – není zpoplatněno vyplacení/schválení/poskytnutí půjčky. A rovněž není zpoplatněno ani vedení účtu. Platíte tak jen a pouze úroky.
  • Nemusíte mít bankovní účet u této banky a ani u žádné jiné. Je možno vám vše vyplatit i v hotovosti. (pozor – zákon upravuje, že v hotovosti je možno vyplácet částky pouze do 270 000 Kč)
  • Sama banka tento produkt popisuje jako: “Nejnižší měsíční splátky na bankovním trhu pro úvěry nad 100 000 Kč sjednané na nejdelší dobu splatnosti.” Hledáte-li produkt, který Vám umožní splácet menší sumy po velmi dlouhou dobu a přeplatit jen malý úrok, tak pro vás expres půjčka může být velmi zajímavá.
  • Je možno si sjednat i pojištění proti neschopnosti splácet. Například pokud budete dlouhodobě nemocní nebo budete hospitalizováni v nemocnici. Nabízí se celkem ve 3 kategoriích – Pojištění Extra, Pojištění A, Pojištění B. Toto pojištění není povinné.

Jak postupovat dále, pokud potřebujete peníze

Pokud vás tato nabídka zaujala, tak vám doporučujeme navštívit výše uvedený odkaz na oficiální stránky. Ověřte si, že všechny informace jsou stále aktuální. I přestože se snažíme udržet tuto recenzi aktuální, tak se může stát, že Moneta například plánuje změny v tomto produktu. Pro jistotu si všechny zde uvedené informace vždy ověřte přímo na oficiálních stránkách.

Pokud se vám tento produkt líbí, tak na uvedeném odkazu můžete rovněž vyplnit žádost. Pokud budete žádat o sumu do 300 tisíc, tak ji budete mít možnost získat již do 45 minut. Pokud budete žádat nad tento limit (až do 800 tisíc), tak si Moneta s vámi následně domluví schůzku přímo na pobočce. Díky tomu, že Moneta Money Bank vzešla z GE Money Bank, tak je její síť poboček mimořádně hustá a bez problémů naleznete jednu i ve vašem blízkém okolí.

Další informace a žádost naleznete na výše uvedeném odkazu na oficiální stránky.

Komentáře byly uzavřeny.