Jak porovnat nebankovní půjčky a zjistit, která je nejlepší/nejvýhodnější

Srovnání půjček

Nebankovní půjčky mají mírně vyšší úrok oproti bankám. Ale jste-li v registru, nemáte-li doložitelný příjem, nemáte-li zaměstnání na HPP se smlouvou na dobu neurčitou, tak v bance nepochodíte. A musíte si půjčit od nebankovní společnosti. Jak v této situaci najít nejlepší či nejvýhodnější nabídku? Podívejme se.

V následujícím článku budeme používat internetovou službu www.SrovnavacPujcek.cz, která srovnává především nebankovní půjčky. Podíváte-li se na daný web, úvodní stránka vypadá následovně:

Úvodní strana www.srovnavacpujcek.cz

V první řadě je nejdůležitější nastavení filtru. Nachází se pod hlavičkou webu. Nabízí 4 možnosti k zaškrtnutí:

  • zda-li máte jakýkoliv pravidelný příjem (může se jednat například i o mateřskou, důchod, částečný úvazek nebo brigádu, zkrátka jakýkoliv myslitelný příjem)
  • zda-li máte zaměstnání či jste podnikatelem
  • zda-li můžete nabídnout zástavu nemovitosti
  • zda-li máte zápis v registru (pokud nesplácíte bance půjčku včas, tak Vás jako problémového klienta může zapsat do tzv. bankovního registru)

A následně je zde posuvník. Posuvníkem si nastavíte rozmezí částek o jaké máte zájem. Například chci 60 000 Kč – 80 000 Kč. Případně oba dva posuvníky můžete nastavit na stejnou částku, aby se překrývaly. Například chci přesně 70 000 Kč.

Filtr půjček

Během vašeho nastavování filtru si povšimněte, že se výpis neustále aktualizuje. Každé zaškrtnutí některé z podmínek nebo posun posuvníku se ihned projeví ve srovnávací tabulce. Jakmile si vše nastavíte, můžete se podívat na přehled produktů, které Vám mohou být schváleny a které vyhovují stanovenému rozmezí. Nabídka na půjčku “70 000 Kč bez zaměstnání a bez zástavy” vypadá následovně.

70 000 Kč bez zástavy a bez zaměstnání

Vidíme tedy, že v této situaci nám vyhovuje rovnou 7 nebankovních půjček. Jak si vybrat tu pravou? Nejlepší? Nejvýhodnější? Nejlevnější? Můžeme začít tím, že si dané produkty seřadíme dle nějakého parametru. Může se jednat o dobu splatnosti – někdo chce dlouhou dobu splácení, aby měl velmi nízké splátky. Nebo se například může jednat o délku vyřízení – někdo třeba vyžaduje 70 000 Kč ještě dnes.

Výsledky seřazeny dle délky vyřízení

Je tedy zřejmé, že v úvahu připadají první 4 nabídky. Poslední 3 nebudou vyřízeny ještě dnes. Stačí-li Vám takové srovnání, tak nyní můžete kliknout na zlaté tlačítko “online žádost” a požádat přímo u poskytovatele (odkaz vždy vede na oficiální webové stránky poskytovatele). Pokud ještě nejste rozhodnuti, můžete kliknout na zelené tlačítko “info”. Čímž se Vám zobrazí podrobnosti o té dané půjčce a můžete si srovnat i další parametry, které se do úvodní tabulky již nevešly.

Kam kliknout na stránce www.srovnavacpujcek.cz

Klikněte-li na zlaté tlačítko, dostanete se na oficiální stránky poskytovatele, například stránky Home Credit. Kliknete-li na zelené tlačítko, tak se Vám zobrazí podrobnosti o daném produktu, kde naleznete informace jako:

  • tabulku se všemi podmínkami
  • postup jak probíhá žádost o konkrétní produkt
  • úvodník, všeobecné shrnutí produktu
  • výhody a nevýhody srovnávané půjčky
  • pro koho je tento produkt vhodný
  • a pro koho je naopak nevhodný
  • reprezentativní příklad

Podívejme se jak vypadá například tabulka se všemi podmínkami – v tomto případě o společnosti Home Credit.

Tabulka s podmínkami půjček

Tabulka je přehledná a nalezneme v ní všechny potřebné údaje o dané nabídce.

Chcete-li si sjednat nejlevnější z nabízených produktů, tak Vás bude zajímat úroková sazba a RPSN. Oba dva údaje naleznete v tabulce s reprezentativním příkladem.

Reprezentativní příklad porovnávané půjčky

Nyní již máte nejenom srovnané všechny nebankovní produkty, ale máte i podrobné informace. Které jste si zjistili kliknutím na zelené tlačítko.

Chcete si rovněž tímto způsobem porovnat půjčky? V tom případě můžete zavítat na internetové stránky www.SrovnavacPujcek.cz. Kde vyplníte úvodní filtr. Tabulku si seřadíte dle preferovaného parametru. Podíváte se na podrobnosti kliknutím na zelené tlačítko. A přejdete na stránku poskytovatele kliknutím na zlaté tlačítko. Kde následně podáte žádost a získáte peníze.

Podívejme se nyní na pár příkladů. Které nám budou simulovat reálné životní situace.

Příklad 1 – Chci si porovnat půjčky do výplaty

Jsem maminka na MD, která nemá zaměstnání, ale pobírám dávky od státu. Jsem zapsána v bankovním registru, protože jsem měla problémy se splácením v minulosti. Nemám žádnou nemovitost k zástavě. A chtěla by jsem ještě dnes 4000 Kč. Formou půjčky do výplaty – kdy mi peníze půjčí ještě dnes.

Nastavení filtru bude vypadat následovně:

Filtr půjčka před výplatou

 

A porovnání půjček nám vyjde následovně (jelikož mi jako mamince na MD záleží na rychlosti, tak jsem si výsledky seřadila dle rychlosti vyřízení):

Výsledek porovnání půjček před výplatou

Z tohoto porovnání mě zaujaly dvě nabídky.

  • Švýcarská půjčka se splatností na 3 měsíce
  • Japonská půjčka se splatností na 5 měsíců

Všechny ostatní nabídky vyžadují, aby jsem peníze vrátila do 30 – 45 dní. Což si jako maminka na MD s malým příjmem nemohu dovolit. Pro kterou společnost se rozhodnu? Kliknu u obou společnosti na zelené tlačítko “více“, aby jsem se podívala na detail nabídky.

Podívám se do tabulky a zjišťuji zajímavou informaci. Švýcarská půjčka mi poprvé nabízí pouze 5 000 Kč. Pokud se ale stanu ověřeným klientem a vše jim řádně splatím, tak při dalších žádostech mohu dosáhnout až na 20 000 Kč. Což by se mi jako mamince na MD mohlo v budoucnosti hodit!

Švýcarská půjčka

Z tohoto důvodu si vybírám nabídku od Švýcarské půjčky. Mám porovnáno, mám vybráno. Kliknu na zlaté tlačítko “online žádost” a přecházím přímo na internetové stránky poskytovatele.

Tlačítko online žádost

Příklad 2 – Chci si sloučit půjčky ve výši 150 až 300 tisíc

Jsem muž, nemám zaměstnání, ale mám pravidelný příjem z částečného úvazku a brigády. Mám několik půjček, které by jsem si chtěl spojit dohromady. V ideálním případě by jsem potřeboval 300 000 Kč, ale stačilo by mi i jen 150 000 Kč. Kdo mě schválí?

Nastavení filtru pro danou konsolidaci by vypadalo následovně.

Filtr nastavený na porovnání konsolidace

A porovnávač půjček mi nabídne následující výsledky.

Nabídky konsolidace

 

Další postup je již jednoduchý. Seřadím si tabulku dle preferovaného parametru – například délky splatnosti. Jelikož mám malý příjem a chci nízké splátky. Zjistím, že nejdelší dobu splatnosti nabízí Moneta a Česká spořitelna. Podívám se tedy na podrobnosti jejich nabídek kliknutím na zelené tlačítko “info“.

Z reprezentativních příkladů zjišťuji, že Moneta má mírně nižší Úrokovou sazbu i celkové RPSN. Z tohoto důvodu si vybírám k mé plánové konsolidaci Monetu. Kliknu na zlaté tlačítko “online žádost” a požádám o schválení a vyplacení peněz.

Udělejte si i vy vlastní porovnání nabídek

Porovnání je velmi jednoduché. Pokud navštívíte danou stránku http://www.srovnavacpujcek.cz/, tak budete postupovat v následujících krocích.

  1. odškrtnete pravdivé údaje o vaší osobě
  2. nastavíte si posuvníkem rozmezí půjček
  3. seřadíte si tabulku dle preferovaného sloupce
  4. zjistíte si podrobnosti o nabídkách kliknutím na “info
  5. požádáte přímo u poskytovatele kliknutím na “online žádost

Můžete si tak porovnat, která nabídka je nejlevnější. Která je nejrychlejší. Nebo třeba i kterou je nejsnadnější získat z hlediska podmínek. Porovnání toho, co zajímá Vás. Vyzkoušejte. Porovnejte. Požádejte.

Komentáře byly uzavřeny.